Novosti

Bliži se kraj projekta Info centar za mlade „Neos“

U srijedu, 17. listopada 2018. godine, održana je posljednja radionica u sklopu projekta Info-centar za mlade Neos pod nazivom „STOP nasilju“. Radionicu je održala gospođa Andreja Jurić, Policijska službenica za prevenciju, a učenice završnih razreda frizerskog smjera Srednje škole Oroslavje su poslušale prezentaciju o vrstama nasilja u mladenačkim vezama.  Dan nakon, u četvrtak 18. listopada održan je treći, i ujedno posljednji sastanak s predstavnicima partnerskih organizacija, Gradom Oroslavjem i Krapinsko – zagorskom županijom. 

Projekt Info centar za mlade Neos se provodio od početka studenog  2017. godine do  kraja studenog 2018. godine, a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na sastanku su rekapitulirane sve projektne aktivnosti kojih je bilo mnoštvo.  

Opći cilj projekta „Info-centar za mlade Neos“ odnosio se na doprinos u zadovoljavanju potreba mladih te podizanju kvalitete njihova života kao i jačanje kapaciteta lokalne zajednice za rad s mladima kako bi se unaprijedio sustav informiranja i savjetovanja mladih. U sklopu projekta organizirane si razne radionice s temama „Aktiviraj se i volontiraj!“, „Reci NE ovisnosti“, „Garancija za mlade“, „Pisanje životopisa i popratnog (motivacijskog) pisma“, „Uspješan upis u srednju školu“, „Zdrav način života“, „STOP nasilju!“ i radionice za voditelja pripreme i provedbe projekta, kao i razne kreativne radionice, 2 volonterske akcije „Zajedno za ljepši grad“ i uređenje dječjeg igrališta kod Područne škole Krušljevo Selo te 3 humanitarne akcije podjele dječje odjeće djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji.

U navedenim aktivnostima sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih škola, te ostali mladi s područja grada Oroslavja. Prijavljen je i nastavak projekta, Info centar za mlade Neos 2.0 čije rezultate Udruga mladih željno iščekuje.