Novosti

Poziv na konferenciju "Tragovima volonterstva"

  Udruga mladih Feniks će u sklopu projekta „Lokalni volonterski centar Orkas“ koji provodi u partnerstvu s Gradom Oroslavjem, Gradom Donja Stubica, Općinom Stubičke Toplice, Općinom Jakovlje, Općinom Velikom Trgovišće, Osnovnom školom Oroslavje, Srednjom školom Oroslavje, Osnovnom školom Matije Gupca Gornja Stubica, Osnovnom školom Marija Bistrica i Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, organizirati konferenciju „Tragovima volonterstva“. Konferencija će se održati u četvrtak, 27.  lipnja 2019. u Gradskoj knjižnici Oroslavje, u trajanju od 10 do 14 sati.

Na konferenciji će se predstaviti dosadašnji rezultati projekta, kao i preporuke za razvoj volonterstva u budućnosti, podići svijest o važnosti i ulozi organizacija civilnog društva u organiziranju volontiranja te potaknuti razmjena iskustva među volonterskim centrima i sudionicima konferencije.

Osim Lokalnog volonterskog centra „Orkas“, na konferenciji će se predstaviti i Volonterski centar „Kupa“ iz Karlovca koji djeluje u sklopu Lokalne akcijske grupe (LAG-a) Vallis Colapis na ruralnim područjima Karlovačke i Zagrebačke županije te Multimedijalni centar STUB-KLUB iz Donje Stubice. Tom će prilikom volonterski centri razmijeniti iskustva stečena kroz volontiranje i organiziranje volontiranje te podići svijest o važnosti volontiranja kao osnovu koja omogućuje građanima aktivno sudjelovanje u društvenim procesima.

Zainteresirani za konferenciju se mogu javiti na mail lvc.orkas@gmail.com.