Novosti

Hrvatska volontira 2019.

  Hrvatski centar za razvoj volonterstva u suradnji s partnerskim organizacijama devetu godinu zaredom organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“, koja će se ove godine održati od 22. do 25. svibnja. 

Manifestacijom „Hrvatska volontira“ želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima. 
Sloganom ovogodišnje manifestacije „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ želimo naglasiti da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude, a ako volontiramo zajedno s kolegama kroz program tvrtke, tada nam može biti još ljepše i veselije. 

Ovim putem pozivamo vas da se, kao i proteklih godina, uključite u našu manifestaciju i pomognete nam da zajednički gradimo zajednicu koja može i želi više. Ustupanjem medijskog prostora i podrškom promotivne kampanje pomogli biste nam da poziv za volontiranje dođe do onih koji ranije nisu imali priliku ili motiv da odgovore na probleme s kojima se susreću ulaganjem svojeg najvrijednijeg resursa – vlastitog vremena. Predlažemo objavljivanje promotivnog bannera, video najave manifestacije te objava o početku, napretku i završetku manifestacije. Vaš bismo doprinos, dakako, posebno istaknuli putem naših komunikacijskih kanala, a otvoreni smo i za razgovor o mogućnosti šire i dugoročnije partnerske suradnje u poticanju i promicanju volonterstva. Ako ste zainteresirani biti medijski pokrovitelj manifestacije Hrvatska volontira, ljubazno vas molimo da nam to javite najkasnije do ponedjeljka, 13. svibnja 2019. i da nam dostavite logotip vašeg medija mailom na info@hcrv.hr, kako bismo vas uvrstili u naše promotivne materijale. 

Dodatne informacije možete pronaći na web-stranicama Hrvatskog centra za razvoj volonterstva i Hrvatska volontira:

Hrvatski centar za razvoj volonterstva – hcrv.hr
Hrvatska volontira

Hrvatska volontira 2018. okupila je 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.218 volontera poklonilo je 22.226,5 volonterskih sati svojim zajednicama.