Novosti

Održan drugi radni sastanak partnera na projektu "Mi smo mali, ali smo veliki" 2.0

U utorak, 16. travnja s predstavnicima partnerskih organizacija OŠ Oroslavje, OŠ Matija Gubec Gornja Stubica i OŠ Marija Bistrica, održan je drugi radni sastanak partnera na projektu „Mi smo mali, ali smo veliki“ 2.0 u prostorijama Udruge mladih Feniks.


Na sastanku su analizirane odrađene aktivnosti, te su dogovoreni detalji za aktivnosti koje slijede. Do sada su u školama partnera odrađene radionice „Mala abeceda dječjih prava i obveza“ nakon koje su učenici igrali igru „Memory“ kojom je utvrđeno i provjereno naučeno. Održane su i radionice „I naš glas je bitan“, likovna i kreativna radionica „Ja to mogu! Ja to hoću!“, te parlaonica „Kako aktivno sudjelovati“. Održana je i prva sjednica Dječjeg gradskog/općinskog vijeća u sve tri škole.


U nastavku projekta održati će se dvije sjednice Dječjih vijeća, te će dječji vijećnici i vijećnice sudjelovati na sjednicama Gradskih/Općinskih vijeća. Dogovoreni su detalji oko izgleda edukativne slikovnice „Oblak prava – mozgalica o dječjim pravima i obvezama“ u koju će biti uključeni dječji radovi, a ista će biti distribuirana školama. Nadalje u projektu će se provesti zajedničko druženje djece i završna anketa kojom će se utvrditi stav, mišljenje i poznavanje dječjih prava djece do 14. godina na području obuhvaćenim projektom. Dogovoren je i treći, završni, sastanak projektnih partnera krajem lipnja.


Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.