Novosti

Prvo studijsko putovanje na projektu "Mladi poljoprivrednik"

Polaznici radionica na projektu "Mladi poljoprivrednik" u subotu, 16.03.2019., tijekom studijskog putovanja upoznali su primjere dobre prakse u našoj županiji. 
Nakon održane radionice u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje pod nazivom "Kako financirati OPG kroz Program ruralnog razvoja i Izrada poslovnog plana" polaznici su krenuli na studijsko putovanje. Sudionici putovanja prvo su posjetili stare zanate u Mariji Bistrici: medičara, lončara te izrađivača drvenih igračaka. Tom prilikom pobliže su upoznali same djelatnosti te saznali kako tradicijske zanate uklopiti u turističku ponudu. Nakon upoznavanja starih zanata krenulo se prema Stubičkim Toplicama u Centar "Ritam s konjem" gdje su sudionici saznali sve o konjima te su imali priliku jahati. 
Ovo je bila druga radionica i prvo terensko putovanje na projektu "Mladi poljoprivrednik", pred nama su još tri radionice i tri studijska putovanja. Sljedeće putovanje je 30.03.2019. u Karlovačku županiju gdje ćemo kao primjere dobre prakse posjetiti OPG Kovač te Seljačko domaćinstvo Čulig. Sudionici će imati mogućnost degustacije vina te prisustvovati predavanju Hrvoja Kolmana (finoteka.hr). Slijede još radionice na temu ekološke poljoprivrede, plasmana proizvoda na tržište i marketinga na OPG-u, te posjeti OPG-u Kos, OPG-u Kolić i OPG-u Robert Poturica. 
Projekt "Mladi poljoprivrednik" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis, a partneri Općine Draganić, Krašić, Žumberak i Sveti Križ Začretje te Udruga mladih Feniks iz Oroslavja.