Novosti

U TIJEKU JE PROVEDBA PROJEKTA "MI SMO MALI, ALI SMO VELIKI" 2.0

Udruga mladih Feniks i ove godine nastavlja provoditi projekt „Mi smo mali, ali smo veliki“ 2.0 koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri na projektu su Osnovna škola Marija Bistrica, Osnovna škola Matija Gubec Gornja Stubica i Osnovna škola Oroslavje.

Projekt je usmjeren na unapređenje, zaštitu i promociju prava djece kako bi se omogućilo njihovo sudjelovanje u svakodnevnom životu lokalne zajednice. Prošle godine u sklopu projekta odabrani su dječji gradonačelnik/gradonačelnica, načelnici/načelnice i dječji vijećnici u sve tri jedinice lokalne samouprave s kojih nam dolaze partnerske osnovne škole. 

Do sada su održane radionice „Mala abeceda dječjih prava i obaveza“, „I naš glas je bitan“ te likovna i kreativna radionica „Ja to mogu! a to hoću“. Također održane su i sjednice dječjih gradskih/općinskih vijeća na kojima su se dječji vijećnici pobliže upoznali, družili te proveli konstruktivnu raspravu vezano uz planove i programe djelovanja koje će predložiti na sjednici Gradskog/Općinskog vijeća.