Novosti

Mjesec kazališta u Oroslavju

  Udruga mladih Feniks  i ove godine organizira tradicionalnu manifestaciju „Mjesec kazališta u Oroslavju“  koja se održava svakoga vikenda u ožujku u Domu kulture Oroslavje povodom svjetskoga Dana kazališta, 27. ožujka. Na manifestaciji sudjeluju Kerekesh Teatar, AKUD „Žensko kazališre“ Gornje Jesenje i Dramska sekcija Udruge umirovljenika Marija Bistrica. 
Ovogodišnju manifestaciju u subotu,  2.3.2019. u 19:00 sati otvara Kerekesh Teatar s predstavom Ufuraj se i punkni. Uvijek aktualna komedija koja na specifičan način progovara o dva brata na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto, odluka pada na studij glume. Uz pomoć susjeda Črčeka, „supervizora“ koji voli malo puno popiti, Krunoslav i Zoran kreću u nemoguću misiju… U samo jednom danu pripremaju se za dan odluke i ništa nije na njihovoj strani. Baš ništa.
Mjesec kazališta nastavlja se u subotu 9.3.2019. u 19:00 sati kada nastupa Dramska sekcija Udruge umirovljenika Marije Bistrice s predstavom „Čista računica“. U subotu 16.3.2019. u 19:00 sati nastupit će AKUD „Žensko kazalište“ Gornje Jesenje s komedijom „Smijeh nas veže i spaja“.
Manifestaciju Udruga mladih Feniks zatvara s predstavom za djecu i mlade „Bibi i bubi“ 23.3.2019. koju izvodi Kerekesh Teatar.
Predstave amaterskih dramskih skupina su besplatne dok za predstave Kerekesh Teatra ulaznica je 30,00 kuna. Manifestacija „Mjesec kazališta“ provodi se u sklopu projekta „Oroslavski kulturnjak“. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Krapinsko-zagorska županija i Grad Oroslavje.