Novosti

Radionica "Kako financirati OPG i izrada poslovnog plana"

Nastavljamo s radionicama iz projekta "Mladi poljoprivrednik". Sljedeća radionica "Kako financirati OPG kroz Program ruralnog razvoja i izrada poslovnog plana" održat će se 16.03.2019. u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje, a nakon radionice kreće se u studijski posjet uspješnim zagorskim poljoprivrednim gospodarstvima te starim zanatima. 
Prva radionica "Kako osnovati OPG" održana je 02.02.2019. u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis s partnerima Udrugom mladih Feniks, Općinom Sveti Križ Začretje, Općinom Žumberak, Općinom Draganić i Općinom Krašić, a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt "Mladi poljoprivrednik" ima za cilj informirati i educirati mlade o mogućnostima bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom i seoskim turizmom sve u cilju njihova zapošljavanja i ostanka u ruralnim područjima. 
U sklopu projekta još će se održati radionice "Edukacija mladih poljoprivrednika o ekološkoj poljoprivredi", "Plasman proizvoda na tržište" i "Marketing na OPG-u". Stoga svi mladi od 15 do 30 godina s afinitetom prema bavljenju poljoprivredom, seoskim turizmom ili željom da saznaju više o ovom području mogu se prijaviti za sudjelovanje na projektu putem e-maila: udrugamladihfeniks@gmail.com