Novosti

ODRŽANA RADIONICA „KAKO OSNOVATI OPG“ U SKLOPU PROJEKTA MLADI POLJOPRIVREDNIK

U subotu 2.2.2019. u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje održana je radionica „Kako osnovati OPG“. Radionicu je vodila Dragica Tresk Penezić iz Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Na radionici budući mladi nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava upoznati su s dokumentacijom, postupkom kod osnivanja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva te kako se služiti alatima Arkod preglednika.

Radionica se održala u sklopu projekta „Mladi poljoprivrednik“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa (LAG) Vallis Colapis, a partneri su Udruga mladih Feniks te Općine Sveti Križ Začretje, Žumberak, Draganić i Krašić. 
Projekt „Mladi poljoprivrednik“ ima cilj informirati i educirati mlade o mogućnostima bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom i seoskim turizmom sve u cilju njihova zapošljavanje i ostanka u ruralnim područjima.

Sljedeća radionica „Kako financirati OPG i izradit poslovni plan“ održat će se 16.3.2019. u 10:00 sati u Općini Sveti Križ Začretje,a nakon radionice ide se u studijski posjet uspješnim zagorskim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te starim zanatima. Svi mladi od 15 do 30 godina s afinitetom prema bavljenju poljoprivredom, ruralnim turizmom ili samo željom da saznaju nešto više o ovome području mogu se prijaviti za sudjelovanje na projektu putem e-maila: udrugamladihfeniks@gmail.com.