Novosti

Info centar za mlade Neos 2.0

Udruga mladih Feniks zajedno s partnerima, Gradom Oroslavjem i Krapinsko – zagorskom županijom uspješno je prijavila projekt Info – centar za mlade Neos 2.0. Projektne aktivnosti usmjerene su na pružanje informativnih usluga, osnaživanje mladih za osobni razvoj i aktivno djelovanje u društvu s ciljem unapređenja kvalitete njihova života na području cijele Krapinsko-zagorske županije.  

Provedbom ovog projekta radit će se na poticanju zapošljavanju mladih, promicanju ideje i važnosti neformalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, poticanju i osnaživanju mladih za aktivnu participaciju u svim sferama društvenog života, povećanju razine informiranosti mladih o njihovim pravima, mogućnostima za ostvarenje i prilikama koje im se pružaju, poticanju kreativnosti mladih te promoviranju jednakosti i tolerancije među mladima.

Putem Info-panoa i Facebook stranice mlade iz Oroslavja redovito će se informirati o svim programima, uslugama, aktivnostima te manifestacijama. Pokretanjem Info-kutka u prostorima Udruge pružit će se mogućnost besplatnog korištenja računala, printanja i kopiranja u manjim količinama, korištenje dostupne literature, usluge savjetovanja te podrške u pronalaženju odgovora na pitanja koja zanimaju mlade. Putem edukativnih radionica radit će se na podizanju svijesti i informiranosti te poticanju mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina, dok će se provedbom radionica za voditelje pripreme i provedbe EU projekta omogućiti povećanje zapošljivosti mladih. 

Kroz Info centar za mlade Neos 2.0, Udruga mladih Feniks pružit će podršku mladima s područja grada Oroslavja u razvoju vještina i sposobnosti koje će im pomoći u suočavanju s društvenim izazovima i zapošljavanju. Udruga mladih Feniks poziva sve zainteresirane mlade od  15 do 30 godina, koji žive na području grada Oroslavja, da se uključe u aktivnosti koje će se provoditi u sklopu Info centra za mlade Neos 2.0.