Novosti

Hrvatska volontira 2018. – prijavljeno preko 260 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira osmu po redu manifestaciju Hrvatska volontira kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima. 

Ove godine manifestacija se održava od 21. do 26. svibnja u preko 70 hrvatskih gradova, gdje će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju bolje i sretnije zajednice. Hrvatska volontira održava se u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladinog Ureda za udruge te Festivalom Gledaj (u)druge u Rijeci, kako bismo ukazali na brojne koristi koje udruge donose svojim korisnicima i zajednicama u kojima djeluju.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod sloganom Volontiramo – zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu, a podržale su je i mnoge osobe iz javnog života poput: Mislava Čavajde, Maje Sever, Danijele Trbović, Domagoja Novokmeta i mnogih drugih.

U manifestaciju će se uključiti veliki broj volontera pojedinaca, ali i volontera iz korporativnog svijeta, a popis od 261 volonterskih aktivnosti, od kojih su 125 u Sjevernoj Hrvatskoj, 75 u Zapadnoj, 37 u Južnoj, te 24 u Istočnoj Hrvatskoj (po trenutnoj situaciji) može se pronaći ovdje. Građani su preko naših web stranica i društvenih mreža pozvani  pronaći aktivnost koja ih inspirira, da se zavolontiraju i da na taj način daju svoj osobni doprinos volonterstvu u Hrvatskoj i postanu dio društva koje stvara promjene.

U sklopu manifestacije, kao najavu početka iste, u ponedjeljak 21. svibnja organizira  se i Volonterski doručak u prostorijama Volonterskog centra Zagreb (Ilica 29) od 9:30 do 11h, gdje će se uz zdrave i organske proizvode, kavu, čaj i voće s volonterima, pojedincima, zaposlenicima tvrtki, poznatim osobama te domaćinima volonterskih akcija održati druženje te nakon doručka kreću volonterske akcije u Zagrebu! Isto tako u Splitu se 21. i 26. svibnja održavaju 21. Dani volonterskog rada (https://vcst.info/index.php/novosti/554-21-dani-volo-rada) koji se ove godine obilježavaju konferencijom „Pokretačka snaga volontiranja“ (21. svibnja) i humanitarno-prodajnom izložbom (26. svibnja).

Podsjećamo, ove godine u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“ Udruga mladih Feniks organizirat će dvije volonterske aktivnosti. 21. svibnja održat će se volonterska akcija uređenja okoliša u Parku Maksimilijana Vrhovca u Donjoj Stubici, a od 21. do 25. svibnja svakodnevno će se u uredu Udruge održavati besplatne instrukcije. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe i sudjeluju na nekoj od ovih aktivnosti i na taj način doprinesu ovogodišnjoj manifestaciji „Hrvatska volontira“! 

Dobro je za tebe, dobro je za druge. Priključi se svibanjskoj kampanji i zavolontiraj se!