Novosti

Radionica „Biljni i životinjski svijet Vranyczanyjevog jezera“ u sklopu projekta „Vranyczanyjevo jezero kao mjesto zdravog i aktivnog života“

U sklopu projekta „Vranyczanyjevo jezero kao mjesto zdravog i aktivnog života“ u petak, 18. svibnja u 13:30 sati će se u Osnovnoj školi Oroslavje održati radionica "Biljni i životinjski svijet Vranyczanyjevog jezera". Radionica je posljednja u nizu aktivnosti koje se provode u sklopu ovog projekta koji je odabran za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa  Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d. Ovaj se natječaj održava od 2014. godine.

Naš će projekt obuhvatiti sufinanciranje u iznosu od 30.000,00 kn od strane Ine – Industrije nafte d.d. te u iznosu od 31.282,50 kn od strane Grada Oroslavja. Dosad su u sklopu projekta postavljene sprave za street workout, održana ekološka volonterska akcija uređenja okoliša jezera, dvije edukativne radionice o street workoutu i važnosti zdravog i aktivnog života te eko radionica „Kako korisno iskoristiti otpad“. Radionica "Biljni i životinjski svijet Vranyczanyjevog jezera" namijenjena je djeci s ciljem razvijanja osjećaja i podizanja njihove svijesti o okolišu i prirodi te povećati znanje o ekološkoj problematici.

Time će se omogućiti da Vranyczanyjevo jezero postane odredište za edukaciju i odmor uz istodobno  podizanje ekološke svijesti građana Oroslavja, brigu za  prirodne i povijesne vrijednosti  a sve kako bi se iskoristio  potencijal navedenog prostora te pretvorio u ugodno mjesto za svakodnevni boravak na otvorenom. 

Također, građane Oroslavja, a posebice djecu i mlade, potaknut će se na korištenje street workout parka, kako bi se promovirao zdrav i aktivan način života i provođenja slobodnog vremena na otvorenom, prvenstveno kroz druženje i upoznavanje novih ljudi.


Više o programu "Zeleni pojas", u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d.,saznajte na sljedećoj poveznici: