Novosti

Održana radionica „Kako korisno iskoristiti otpad“ u sklopu projekta "Vranyczanyjevo jezero kao mjesto zdravog i aktivnog života“

U sklopu projekta „Vranyczanyjevo jezero kao mjesto zdravog i aktivnog života“ u petak, 4. svibnja, u Osnovnoj školi Oroslavje održana je prva eko radionica, „Kako korisno iskoristiti otpad“. Radionica je jedna od aktivnosti koje se provode u sklopu ovog projekta koji je odabran za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa  Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d. Ovaj se natječaj održava od 2014. godine. 

Radionica je namijenjena djeci, a u sklopu iste kod učenika se već od rane dobi želi razviti i povećati svijest o važnosti zaštite okoliša i prirode, ukazati na važnost odgovornog postupanja s otpadom te povećati znanje o ekološkoj problematici. Učenici su, osim teorijskog dijela, kroz igru „Pogodi gdje pripadam“ mogli naučiti i na koji način pravilno razvrstavati otpad te na koje se sve način otpad može korisno iskoristiti.

Dosad su u sklopu projekta postavljene sprave za street workout, održana ekološka volonterska akcija uređenja okoliša jezera te dvije edukativne radionice o street workoutu i zdravom i aktivnom životu. Osim ove radionice, održat će se još jedna eko radionica s ciljem podizanja svijesti djece o važnosti biljnog i životinjskog svijeta kako bi se i na taj način naglasila važnost zaštite okoliša i prirode.

Projektnim će se aktivnostima omogućiti da Vranyczanyjevo jezero postane odredište za edukaciju i odmor uz istodobno  podizanje ekološke svijesti građana Oroslavja, brigu za  prirodne i povijesne vrijednosti  a sve kako bi se iskoristio  potencijal navedenog prostora te pretvorio u ugodno mjesto za svakodnevni boravak na otvorenom. Također, građane Oroslavja, a posebice djecu i mlade, potaknut će se na korištenje street workout parka, kako bi se promovirao zdrav i aktivan način života i provođenja slobodnog vremena na otovorenom, prvenstveno kroz druženje i upoznavanje novih ljudi.


Više o programu "Zeleni pojas", u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d., saznajte na sljedećoj poveznici: