Novosti

Održan drugi radni sastanak u sklopu projekta "Mi smo mali, ali smo veliki"

Na drugom radnom sastanku u sklopu projekta "Mi smo mali, ali smo veliki" predstavnici partnerskih organizacija informirani su o tijeku provedbe aktivnosti te su im predstavljene dosad provedene aktivnosti.
Također, dogovoreni su detalji vezani za radionicu „Prihvaćanje različitosti“, likovnu i kreativnu radionicu „Čarobni štapić“, parlaonicu „I ja to mogu“ te održavanje i provođenje izbora za Dječja gradska/općinska vijeća.

Projekt „Mi smo mali, ali smo veliki“ Udruga mladih Feniks provodi od studenog 2017. godine do lipnja 2018. godine u suradnji s Osnovnom školom Oroslavje, Osnovnom školom Matije Gupca Gornja Stubica te Osnovnom školom Marija Bistrica, a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Opći cilj projekta „Mi smo mali, ali smo veliki“ je zaštita prava djece te njihovo unapređenje i promocija kako bi se omogućilo aktivno sudjelovanje djece u lokalnoj zajednici. Zbog uočene potrebe za kontinuiranim djelovanjem s ciljem zaštite, unapređenja i promocije prava djece, provedbom aktivnosti u sklopu projekta, Udruga mladih Feniks aktivno će raditi na rješavanju spomenutih problema te stvaranju uvjeta koji će doprinijeti aktivnom sudjelovanju djece u lokalnoj zajednici kroz omogućavanje slobode mišljenja i izražavanja.

Kroz aktivnosti u sklopu projekta „Mi smo mali, ali smo veliki“ omogućit će se djeci, kao najmaštovitijem segmentu društva, da aktivno sudjeluju u njegovom razvoju i izgradnju, uz istodobno senzibiliziranje javnosti o ovoj tematici i naglašavanje važnosti i potrebe poštivanja prava djece na izražavanje i sudjelovanje u svim onim pitanjima koja se tiču poboljšanja kvalitete njihova života.