Novosti

Započet prvi ciklus radionica za voditelje EU projekata u organizaciji Udruge mladih Feniks i Zagorske razvoje agencije

Udruga mladih Feniks u sklopu projekta „Info centar za mlade Neos“ koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi radionicu za voditelje pripreme i provedbe projekata Europske unije. 
Dvadesetak mladih će učiti kako pripremiti projekte i aplicirati ih kako bi dobili sredstva iz fondova Europske unije. Polaznici radionice su na prvoj i drugoj radionici dobili teoretska znanja o strukturnim fondovima u Republici Hrvatskoj, koje su razlike te kako iščitavati natječajnu dokumentaciju potrebnu za prijavu projekta. Treći dan radionice, polaznici su se podijelili u četiri grupe od kojih će svaka grupa pokušati osmisliti realni projekt koji će prijaviti na kraju ove radionice. Cilj ove radionice je pomoći mladima s područja Krapinsko-zagorske županije u razvoju vještina i sposobnosti koje će im pomoći u suočavanju s društvenim izazovima i zapošljavanju u području EU fondova te smanjiti broj nezaposlenih mladih s područja Krapinsko-zagorske županije. Radionice za voditelje pripreme i provedbe EU projekata trajat će do travnja. Prvu fazu provodit će ih Zagorska razvojna agencija d.o.o., dok će drugi ciklus voditi tvrtka Forum invest d.o.o. 
U narednim tjednima mladi će na radionici ući dublje u temu. Naučit će kako pratiti logičku matricu, analizirat će situaciju, odrediti projektne ciljeve, aktivnosti,  kako prikazati rezultate, opravdati održivost projekta, izračunati troškove, izraditi proračun, naučiti o javnoj nabavi te kako pravilno izvijestiti o aktivnostima provedenog projekta. 
„Info centar za mlade Neos“ je projekt Udruge mladih Feniks, koji doprinosi zadovoljavanju potreba mladih te podizanju kvalitete njihova života, jača kapacitet lokalne zajednice u radu s mladima kroz unaprjeđenje sustava informiranja i savjetovanja mladih. Uz radionicu za voditelje pripreme i provedbe EU projekata, mladi s područja Krapinsko-zagorske županije će moći saznati o raznim temama kao što su volontiranje, ljudska prava, kako napisati dobar životopis i popratno pismo, ali i razne volonterske akcije kojima će uljepšati grad te kreativne radionice. Provedbom aktivnosti projekta „Info centar za mlade“, Udruga mladih Feniks aktivno radi na rješavanju problema nezaposlenosti mladih te stvaranju uvjeta koji će doprinijeti zadovoljavanju potreba mladih.  
Udruga mladih Feniks već punih deset godina radi na osnaživanju mladih i pridonosi podizanju kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici, a želja nam je nastaviti jednako i u ovoj godini.