Novosti

Održane radionice "Mala abeceda volontiranja" i "Volonterstvo u zajednici" u sklopu Lokalnog volonterskog centra "Orkas" te radionica "Aktiviraj se i volontiraj" u sklopu Info - centra za mlade "Neos"

Jučer smo bili vrlo produktivni. 😊 Prvo smo u Srednjoj školi Oroslavje održali radionicu "Mala abeceda volontiranja" u sklopu koje su se učenici upoznali s osnovnim pojmovima vezanim uz volontiranje, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te s važnošću, prednostima i dobrobitima volontiranja. Učenici su iz prve ruke mogli saznati i o volonterskim iskustvimam svojih kolegica koje u sklopu Lokalnog volonterskog centra "Orkas" pružaju besplatne instrukcije učenicima iz Osnovne škole Oroslavje i Srednje škole Oroslavje.

U sklopu Info - centra za mlade "Neos" održana je radionica "Aktiviraj se i volontiraj" u sklopu koje su se učenici upoznali s radom Udruge mladih Feniks i Info - centra za mlade "Neos" te su im predstavljene aktivnosti u koje se mogu uključiti.
Učenicima su predstavljene i mogućnosti volontiranja te kako se i oni sami mogu uključiti u volonterske aktivnosti, a u sklopu radionice učenici su i sami izrazili svoje ideje i želje vezano uz aktivnosti u kojima bi voljeli sudjelovati - uređenje školskog okoliša, ekološke akcije, volontiranje sa životinjama te pružanje pomoći u učenju.

U međuvremenu smo se bavili ažuriranjem i uređivanjem web stranice Lokalnog volonterskog centra "Orkas" koja će vrlo vrlo uskoro ugledati svjetlo dana. 😊

Navečer smo, na poziv Općine Radoboj i KulTuRe Radoboj, održali radionicu "Volonterstvo u zajednici" za predstavnike organizacija civilnog društva, ustanova, njihove volontere i građane s područja Radoboja. Ovim putem još se jednom zahvaljujemo na interesu i pozivu te mogućnosti da promoviramo volontiranje i na područjima koja nisu obuhvaćena provedbom projekta Lokalni volonterski centar "Orkas".