Novosti

Udruzi mladih Feniks odobreno sudjelovanje u Croatian Makers ligi


Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM - Croatian Makers). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Udruzi mladih Feniks će se u sklopu Croatian Makers lige donirati 5 mBot edukacijskih robota i organizirati edukacija za mentore.Učenice i učenici, prijavite se na likovni natječaj "VolonTIram ja, volonTIraš ti!"


 
Udruga mladih Feniks organizira likovni natječaj pod nazivom „VolonTIram ja, volonTIraš ti“, kako bi se učenici potaknuli na izradu likovnih radova kojima će prikazati kako i na koji način volonterskim djelovanjem postaju aktivni i odgovorni članovi u svojim lokalnim zajednicama.
Natječaj je otvoren od 17. rujna do 31. listopada 2018. godine.Lokalni volonterski centar „Orkas“ traži volontere za pomoć u učenju


 


Volonteri će pružati pomoć u učenju (instrukcije) djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji, koja pohađaju Osnovnu i Srednju školu Oroslavje. Djeca će biti učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole i prvog do četvrtog razreda srednje škole, a predmeti iz kojih će se održavati instrukcije ovisit će o trenutnim potrebama učenika. 

Održan prvi radni sastanak u sklopu projekta "Jednako obrazovanje za sve" 2.0


 

U ponedjeljak, 10. rujna 2018. godine, održan je prvi radni sastanak partnera u sklopu projekta "Jednako obrazovanje za sve" 2.0. Na sastanku su predstavljeni plan rada i projektne aktivnosti te su utvrđeni detalji i dogovorena zaduženja oko daljnjih projektnih aktivnosti. 

Na 12. O'rock fest-u pobijedila Rašpa
Po 12. put je održan O'rock fest na kojem je osim natjecatelja nastupio Let 3!